2010-05-15

Magiskt På Kôrrgårn

Jag vet vad ni tror då ni läser titeln men det är inte någon satanistisk rit det handlar om det kan jag försäkra er om ;P
Men jag vill nu såhär innan jag lägger mig för natten och med minnen färska ifrån i afton berätta för er om hur jag och Therese spenderade kvällen och natten.

Vi hade suttit och myst med film en lång stund innan vi bestämde oss för att ta oss en promenad utåt, då det ändå var lördag och då vi visste att folk var ute och festade. Dessutom tänkte vi passa på då det hade varit så fint väder under dagen med sol vilket ledde i sin tur till en varm afton *Sommarkänslor*
Först var vi till "Köpis" där vi träffade en massa bekanta på ute serveringen, vi gick aldrig in då vi varken hade lust eller pengar för det. Efter en stund vandrade vi vidare, men innan vi drog oss hem så beslutade vi för att ta en titt på kôrrgårn innan vi gick hem till sängen.

Vad jag inte visste var att Sunne kommun ska ha lagt ned en hel del pengar på att bygga ut och förnya kôrrgårn, så det jag kom att se när vi väl kom dit fick mig att tappa andan.

Det som en gång var ett stort fält bredvid "gamla" kôrrgårn hade nu blivit utbyggd mark, man hade planterat nya blommor och det var upplyst i princip överallt med strategiskt placerade spotlightlampor, vackra promenadstigar löpte om vartannat och i mitten kunde man ana en grund konstgjord sjö där botten också var upplyst med lampor. Från kortsidan av den avlånga sjön så löpte det en vatten trappa ca 200 meter uppför och i slutet av den låg det en , vad jag tror är, minneslund. Minneslunden hade två stora tak byggt osymetriskt i trä som liknade stora blad som löpte från marken och välde över en där man satt på avlånga parkbänkar med en bred granitvägg med ojämn yta som rygg stöd. På denna plats fick man en utsikt som hette duga i och med att den låg på en upphöjd kulle. När jag och Therese satt där och var som slukade av atmosfären och den häftiga känslan så kunde vi höra kattugglor (Eller var det pärlugglor?) hoa i skogen. Jag lockade på den med liknande visslingar och fick svar många gånger, skithäftigt! ^^
Vi hörde även sorlet långt bort ifrån "Torget" där alla unga festade vidare eller åt mat vid korvkioskerna efter att nattklubbarna hade stängt, när vi tittade över de nybyggda så såg vi även ett rådjur springa över de nyklippta gräsmattorna för att senare försvinna in i mörkret där fältet startade på nytt.

Jag vet att jag kommer att återvända fler nätter dit bara för att känna lugnet och tystheten. Ska se om jag inte kan få ta riktigt fina kort för att visa er hur det ser ut, det kändes så fantastiskt magisk att få vara där högt upp på kullen och känna de varma vindarna mot kinderna. Jag blev välkomnad av naturen på finaste sätt den här kvällen och det var länge sedan jag fick bevittna nå så grannt.

Men nu är jag trött, min klocka visar 03.11 så det är dags för mig att avsluta skrivandet och sikta mig in på sängen. Sov gott allihopa så hörs vi nästa gång!

MVH



VärmlandsLexikon: Kôrrgårn=Kyrkogården, grannt=Vackert, fint

2010-05-10

Tankarna Flyger Då Sjukdom Bryter In

Blev hemma idag i och med att Heddy blev sjuker nu under natten. Vilket i sig är skönt för då slipper jag kliva upp 5 på morgonen för praktikens skull borta i Torsby.

Men då man är sjuk eller hemma med sjukt barn så flyger tankarna all världens väg. Man filosoferar, funderar, och klurar på både det vardagliga livet såsom dagdrömmande. Idag handlade mina tankar om det övernaturliga och ockulta....i vanlig ordning ;)
Jag har nämligen blivit erbjuden att få gå med i ett litet "coven" och mitt intresse är på topp, måste bara se om jag kan få tid över till att träffa dem.
En annan sak som jag har funderat länge på är detta med att skriva en egen grimoire eller "Book of shadows" som det också kallas, det borde sätta fart på mina magitankar så det sprutar om det! ;)

Annars är sig allt lik, livet går sin stilla gång för mig och min lilla familj. Och det håller på att lösa sig för mig med sommarjobb! *Yay* Problemet nu är bara att få ihop allt och se till så ag fyller ut alla luckor då jag kommer troligtvis ha 4 st sommarjobb sammanlagt! *Pusta ut*

Så mycket mer har jag inte att berätta för er, men var som alltid rädd om er så hörs vi snart igen!

MVH

2010-05-03

Dumm-a-re Kan Ingen Vara...


Nu ska ni få skratta lite och denna bjuder jag på!

Det var väl såhär va att jag skulle ta bussen upp till Torsby idag för att stämma en träff med personalen på det lokala folkbiblioteket i kommunen. Men det där med att ta kollektivtrafiken till hjälp visade sig vara svårare än vad jag först anat, jag skyller allt på att jag var trött som ett aber och att jag inte åker med varken buss eller tåg så förbaskat ofta (Och det gör jag verkligen inte heller :P).

I alla fall, till skott! Jag skulle som sagt ta bussen på morgonen efter att jag dumpat mitt lilla troll på dagis, så efter första promenaden så var det dags att ta sig en andra och traska ner till tåg/buss stationen nere i Sunne, so far so good. Det var dock när jag stod vid stationen och såg de första bussarna smita förbi utan att knappt stanna som jag började bli lite fundersam, vart stack dom och skulle jag ha skyndat mig fram till att ta någon utav dem?
För att besvara mina frågor så tog jag mig tid att prata med en chafför som stod och tog sig en cigg utanför sin buss (Den gick till Södra viken) medan han väntade på att tiden skulle rinna förbi.

"Ursäkta, har du en buss- eller tågtidtabell som jag kan få sno? Skulle vara bra att ha sen så är jag lite fundersam över om det verkligen går en buss vid 8 eller inte"
Han kisade med ögonen i den starka morgonsolen medan han låter ett stort bloss försvinna med vinden och hinner knappt blåsa ut all rök innan han svarar, "Jo, det ska det göra, buss 202 kommer sen tillbaka efter en snabbvända runt 8.15. Sen så kommer det ett tåg vid 7.55 ungefär så du kan ju ta den ifall du vill komma iväg lite tidigare"
Va bra tänkte jag medan jag nöjd tackade honom och gick emot tågplatån några meter bort. Och mycket riktigt kom det ett tåg vid kl:8 som lovat och utan att bry mig så mycket så gick jag in och satte mig. Men i all min bekvämlighet och dagdrömmande märker jag plötsligt att någonting har gått mycket mycket snett då jag ser att tåget börjar röra sig åt fel håll än dit jag ska. Vad i helve...?!

Högtalarröst: "Ja mina damer och herrar då var vi på väg emot Karlstad och Kristenehamn..."

What the fuck?! Nej! Jag ska inte till Karlstad, och verkligen inte Kristenehamn, STOPP!!!

Med orden ekande i skallen och med lite smått "panik in the garden" känsla var det bara att rycka tag i den första tågpersonal jag ser, nämligen den kvinnliga konduktören. Hon försöker då i all hast att nå tågchaffisen via sin walkietalkie så jag kanske kunde få en chans att stanna borta vid Kolsnäs stationen (En annan del av Sunne som ligger relativt nära tåg/buss stationen) men misslyckas då vi susar förbi just den stationen i samma sekund som hon får kontakt med honom. Skit...

Nästa försök var Rottneros (Nästan en mil utanför Sunne, långt men fortfarande gång avstånd tack vare gång- och cykelvägen!) så jag tryckte på stoppknappen i hopp om att han kunde stanna där, detta misslyckades också fatalt och det enda jag fick i respons av konduktören var "Vi stannar inte vid Rottneros på tillbakavägen till Karlstad utan på vägen till Sunne. Den enda station du kan hoppa av vid är i Västra Ämtervik" (Där sket sig ytterligare en och en halv mil och ingen gång- eller cykelväg. Skit skit skit!!). Under tiden som allt detta händer så ringer jag febrilt efter min stackars trötta mor som är på väg till Torsby och säger till henne att hon ska först till Rottneros........sen till Väst Ämtervik.......ja, ni förstår nog varför :D

Men! Fan den som ger sig och ibland har till och med jag flyt i tragiska situationer! Fru Fortuna log mot mig denna dag (Om det var menat eller om det var i ren nåder vet jag inte säkert) så när jag kom till Väst Ämtervik stationen så såg jag min granne stå och hjälpa en en dam med några väskor in på tåget, vilken tur att han skulle hem och att han är taxichaffis! *Tatadaaaaa superidé*
Så efter att ha frågat snällt om snålskjuts hem så var jag efter mycket om och men hemma igen och kunde vänta in min mor i Sunne så att hon kunde hjälpa mig bort till Torsby.

Nu kanske ni undrar varför jag i helvete inte lyckades lista ut att tåget skulle till Karlstad istället för Torsby. Jo, för det första så litade jag på busschaffisen som sa att ett tåg skulle komma vid 7.55 och att det skulle gå till Torsby. För det andra så kom tåget ifrån Karlstad hållet så jag trodde då automatiskt att tåget skulle fortsätta vägen fram till Torsby istället för att vända tillbaka till Karlstad (Och sen när har tågen spontant ändrat riktning om jag får fråga?!). Och för det tredje så litade jag så fast på de första två punkterna att jag inte ens tittade på skyltarna till tåget utan bara gick in och satte mig.

Slutsatsen av detta är att jag kände mig som en idiot och att jag är glad att jag är hemma och att det gick såpass bra som det ändå gjorde....till slut. Så nu ska jag ta av mig mina solglasögon och sova en lur i soffan tills jag blir som folk och ska hämta Heddy från dagis

Natta och ha det med er! Skratta inte ihjäl er nu >.<

MVH

2010-05-02

Älgen..Neee...A-L-I-EN, JA! Älgen!

Idag mina kära så gjorde jag en mysdag efter två dagar med jobb, vilket jag tycker jag förtjänade ;)
Detta inkluderade ompyssling av kroppen med ansiktsmask, hårinpackning, manikyr, epilering, dusch etc.

Men jag kunde inte hålla mig för asgarv när jag såg mig själv i speglen under tiden som jag lät mirakelkurerna göra sin verkan (30 minuter i tung turban är förresten jobbigt :P). Snacka om grön och slemmig! Ja för det är väl så man blir då man har avocadoblandning i fejan och håret xD Men det var det värt för jag blev som en "babyraav" efteråt och håret blev himmelsk mjukt och lättskött :D

Tur var väl ändå att jag gjorde alltihopa innan både Thony och Heddy kom hem för annars hade dom skrikit och sprungit bort för att gömma sig i all evig tid :P

Så det som återstår nu är en bok, en halvliters kopp med tee och min raav liggnas i soffan.


Ha det med er och må gôtt nu!

MVH




PS (VärmlandsLexikon): Raav = Röv, rumpa, bak, häck etc. Gôtt = skönt, bra :)

Yoga Och Ett Bättre Magiskt Jag?


Mycket har cirkulerat i min skalle den senaste tiden angående om mitt eget liv och vad jag vill. Då beroende på att det har gått förvånansvärt bra för mig, vilket det aldrig har gjort tidigare, det kanske är bara dags för mig att ha min goda tur nu vem vet.
Ok, jag är absolut inte van att det går bra so blame me! Jag har haft en låååång period då allt jag tittade på blev till skit, det känns som att så fort det har gått lite bra så kommer det dåliga tillbaka i tusenfalt och det med råge! Så ni kanske då förstår varför jag är lite orolig då det har gått så bra en så lång tid.

Men vem vet, det kanske äntligen har vänt för gott nu, det känns och verkar som så i alla fall :)

Jag har lite jobb vid sidan av studierna, mer är på gång när sommaren närmar sig. Så som det ser ut nu så kanske jag äntligen slipper att gå till socialen för att tigga om pengar och må dåligt som jag gjort så många gånger förr. Jag har nu en karl som jag älskar med hela min själ och jag hoppas att det förblir vi två tills den dagen då döden skiljer oss åt. Jag har dessutom en ängel till dotter som jag många gånger känner att jag är knappt värd att ha, och det just på grund av att hon är så underbar. Sen har jag en bunt galna och roliga vänner som alltid finns där för en om man vill prata av sig sina sorger eller sin glädje. Jag har fått turen också med föräldrar som inte har gjort något annat än att ställa upp för mig då det gäller, älskar dem enormt. Ovanpå det så bor jag på en plats som jag hoppas att jag aldrig får lämna igen.
Men trots allt det där så känns det som att det fattas något, något spirituellt.

Det jag skulle vilja göra nu och som jag hoppas blir av i framtiden är att jag en dag kan få skaffa ett eget hus. Sen skulle jag vilja utvecklas mer medialt och se över min lite mer magiska sida som har kommit på efterkälken en bra tid nu. Jag kommer inte ihåg sist jag gjorde en besvärjelse, vilket är enormt synd.
Sen så var det där med Yogan, den måste jag nästan börja med igen så fort som möjligt. Men då kanske ni kan hjälpa mig :)

Jag funderar nämligen på om man kanske skulle kunna skapa en egen grupp som varje söndag utför ett yogapass tillsammans, någon utav er som bor i närheten av Sunne och är intresserade?


Hojta gärna till så kanske det kan bli verklighet, om inte annat så kanske man kan åtminstone komma överens om att man går till Hälsokällan tillsammans med jämna mellanrum!

Var rädd om er!
MVH

2010-05-01

ARGH! J*vla Blogg!

Som ni kanske har märkt nu så har det skett små förändringar på bloggen här, men man kan ju säga att jag verkligen har fastnat i bloggskapandet rejält!
Jag får fan snart spunk på denna förbannade blogg! Försöker febritl att fixa en bakgrundsbild istället för att det ska vara vitt men det funkar inte hur jag än gör det :P

Vill helst göra en egen så bloggen blir mer unik, sen så skulle jag vilja ha en kolumn rad på höger sida också! Nån som sulle vilja hjälpa mig med det så jag slipper att krångla med dream weaver??? Snälla söta rara? :o

MVH

Tvättnötter

Idag tänkte jag att jag skulle ta och berätta lite om tvättnötter.
Vad är då tvättnötter undrar ni? Jo, det är en mildare och miljövänligare version av tvättmedel. Det kan förvisso användas till mycket mer än att bara tvätta kläder med om man söker upp olika recept och dyl på nätet. Men jag personligen föredrar att bara använda dem i tvättmaskinen.
Tvättnötterna (Som egentligen är en frukt som man har knäckt och tagit ur kärnan i) kommer ifrån ett sorts träd som växer i Indien som heter Sapindus mukorossi. Detta träd skapar ett ämne i frukterna som kallas för Saponin och verkar som en mild tensid som rengör men även håller skadeinsekter och andra djur borta. Man har upptäckt via olika studier att detta ämne är ett utmärkt medel till rengöring och speciellt till rengöring av kläder. Det fungerar precis som vanliga tvättmedel men du slipper de obehagliga och skadliga kemikalierna, alt du behöver är en liten tygpåse eller en strumpa att läppa nötterna i, sen knyter du ihop påsen/strumpan och kastar in den i tvättmaskinen tillsammans med resten av smutstvätten. Enkelt eller hur?!
För tuffare fläckar såsom olja m.m behöver du bara lite gallsåpa direkt på fläcken innan du tvättar som vanligt med nötterna.

Och om ni inte tror på det jag berättar för er nu så kan jag tala om för er att det är bland det bästa jag någonsin har testat. Jag använder nötterna jämt och vill inte ha något annat sedan jag testat dem själv!

Ifall ni är nyfiken och vill veta mer eller till och med köpa lite nötter själv för att testa så kan ni gå in på Ekoexpressen.se och skicka för er själva

Tro mig, det är värt det!
Ha det med er!

MVH