2010-04-15

Den Indiska & Naturliga Supertvålen

Jag ska ta tillfället i akt att prata lite om en liten pryl som jag köpte av ren slump här för ett tag sedan men som kom att bli min saviour till ansiktet, nämligen en liten tvål som heter Medimix. Nu kanske ni tror att denna lilla gröna såpakub inte är så mycket för världen när man tittar på den, men jag kan lova er att den är så mycket mer! När jag skulle handla hem rökelser då jag var nere i Sunne och strutta runt så stötte jag på den inne på Änglar & Konst. Jag blev tipsad om att använda den då den skulle vara bra emot hudinfektioner, acne, psoriasis, eksem m.m. Jag tvekade först men bestämde mig att testa den i hopp om att min far kanske kunde använda den då han har problem med sin hud på grund av allergi eller om den kanske skulle kunna funka på min problemhy på ansiktet, och tur var väl det! Det första som slog mig då jag öppnade paketet var doften av kryddor i en salig blandning, lite udda men luktade mycket gott trots det. Den är väldigt lättlöslig i vatten så man får dosera försiktigt så det inte skummar för mycket, när jag provade den första gången så såg jag ut som en bubbelversion av jultomten innan jag sköljde av mig *Hohohoo!*
Jag såg inga direkta resultat i början men efter tre dagar var förändringen enorm, jag hade gått ifrån pizzafejs till nästintill slät på nolltid! Pormaskarna blev till och med mindre *Yay!* Numera använder jag enbart den och ingenting annat morgon och kväll för att få min hy slät och mindre röd. Jag måste dock erkänna att det kändes lite surt då jag har kastat ut tusentals kronor på olika skönhetsprodukter sedan jag var 12 år utan vidare resultat (Inte ens Vichy eller Nutrogena som ska vara så förbaskat bra funkade på mig!) då allt jag behövde var en liten grön tvål för ynka 29 spänn! Efteråt kan jag smörja in ansiktet i vilken ansiktskräm eller lotion jag vill för att få en fin finish och så är jag klar för dagen :)
Min far fick tillfälle att testa den då han var på besök under perioden då Heddy fyllde 3 och även han fick suveräna resultat, så nu vill han inte använda annat. Han är dessutom astmatiker och kunde inte känna av nånting som påverkade hans andning då han använde den.

För att vara extra säker på att drömmen var sann så kollade jag upp tvålens innehåll för att se så det inte innehöll nå kemiska medel eller annat skadligt som kan påverka miljön eller kroppen. Det enda tvålen innehåller är kokosnötsolja och upp till 18 olika indiska kryddor utvalda efter Ayur-Vedisk tro och metod (För er som inte vet vad Ayur-Veda är så kan ni kolla in det här http://www.ayur-veda.se/). Med andra ord, vill du ha en bra tvål som du kan använda till hela kroppen (Även håret), är miljövänlig, billig och dessutom bra emot olika hudåkommor så ska du satsa på denna! Den finns att köpa som jag nämnde tidigare inne på Änglar & Konst i Sunne eller på Eldopalen i Karlstad. Bor ni inte i Värmland så kan ni kolla in Eldopalens hemsida som jag har under favoritlänkarna här bredvid till <-- vänster eller googla ute på nätet efter den.

Det var allt för denna gång ha det gôtt med er tills nästa gång!

MVH

3 kommentarer:

  1. Vad roligt att du bloggar! Den där tvålen... Min ena häst har eksem på sommaren, det kanske skulle vara något för henne? Att tvätta man och svans med.. Du kan inte köpa en till mig och ta med till seminariet? Så kan jag prova!

    SvaraRadera
  2. Javisst kan jag köpa och ta med, påminn mig bara helgen innan bara så jag inte glömmer så fixar jag det :)

    SvaraRadera