2010-08-15

Matmuffins! Något Du Lär Sluka För Glatta Livet!


Nu har det ju varit tjat ifrån min sida ett bra tag nu angående om matmuffinsen som jag gör dagarna i ändan. Sååå, jag tänkte dela med mig av dessa, receptvis vill säga så ni kan göra dem själva. Om ni vill så klart :D

Det var en gång ett original recept, men det sket jag grovt i modifierade det efter eget vis (Med ett visst kesella tips ifrån min älskade mor <3)!

Fröken Flodin's Matmuffins (Ca 12 st)

3 dl Dinkelmjöl
1,5 dl Grahammjöl
1,5 dl Naturell Yoghurt
150 g Fetaost
50 g Kesella
1 msk Timjan/Basilika (Vilken krydda du gillar bäst, strös ovanpå muffinsarna!)
2 tsk Bakpulver
1 tsk Salt
12 skivor Vitlökssalami (Helst den ifrån Gôl i små skivor)
3 st bitar med Soltorkade Tomater
1 liten klick med Smör


Blanda alla torra ingredienser i en skål och alla blöta i en annan. Hacka soltorkade tomater och salami samt smula fetaosten med händerna, häv sen allt i "blöt" skålen. Blanda allt i "blöt" skålen med slev för att sen hälla det i "torr" skålen. Använd elvisp med degkrokar då du blandar ihop den tjocka smet degen (Ja det blir ett mellanting, typ en kladdig deg!). IFALL du skulle tycka att smeten/degen blir för torr så kan du hälla i en skvätt olja (Jag föredrar rapsolja eller den olja som de soltorkade tomaterna låg i). Ha i smeten/degen i pappers muffinsformar eller en insmord plåtmuffinsformtjofräs (Ja, vad man nu fan kallar det!) och låt dem gräddas i mitten av ugnen på 200 grader i 20 minuter. Dessa raringar passar bra som mellanmål eller som tillbehör till soppa!

OCH HÖRRENINI! Jag har märkt att man har det så helvetiskt mycket roligare om man gör detta i takt med musik. Speciellt den här gamla godingen!

Eh ja...ni kan ju tänka er hur det såg ut då jag dansade och bakade samtidigt :D

2 kommentarer: