2010-08-02

Varför Gnälla När Man Kan Uppskatta?

Det är en sak som jag har funderat på ganska länge nu och som jag inte riktigt kan släppa. Det där med att många gnäller på sina respektive angående utseendet.

"H*n klär aldrig upp sig längre"

"H*n går bara runt i mjukbyxor hela tiden"

"H*n piffar aldrig upp sig som förr"

Etc, etc, etc...

Men till vilken nytta mer än att det förstör i ett förhållande? För om man ska vända på det och se fördelarna med att ditt hjärtegull springer runt ostylad i sina mysigaste, men ändå fulaste, myskläder så blir det inte så mycket att irritera sig över. För all del så kan det vara på sin plats att IBLAND snygga till sig lite då man ska ut eller då man vill skämma bort sin bättre hälft. Men det kanske heller inte behöver innebära en total inredning av hela kroppen, man skall även uppskatta de små sakerna också.

Exempel: Jag ska ha myskväll tillsammans med min karl framför tv-soffan, bara han och jag för att vi ska få lite egentid tillsammans. Då säger det sig själv att det kanske inte är tvång att man ska sminka sig übersnygg och ha på sig snygga kläder, sant. Men en sådan liten gest som att vara nyduschad och ha nyrakade släta ben under mjukisbrallorna kan göra mycket.

En spontan komplimang eller kärleksförklaring är inte heller helt fel

Dessutom, tänk efter lite! Är inte det en rätt så ultimat kärleksförklaring till dig personligen då ditt allt skiter i hur h*n ser ut i din närhet? De vågar visa sig som de är för dig, sitt riktiga jag under skalet av upp piffande. H*n säger omedvetet, eller för all del medvetet, till dig att h*n litar på dig och älskar dig så pass att h*n vågar visa sig själv och blotta sig inför dig och inte tvärt om. Som plus i kanten gör ju detta tankesätt att man uppskattar de "upp piffade" sååå mycket mer när de väl dyker upp!
För ifall du har en stabil partner som du ibland går ut tillsammans med så kom ihåg, att när h*n gör sig snygg för kvällen gör h*n inte det för locka andra, utan för att locka dig och för att själv må bra.

Det är lätt att hitta fel, men det är så mycket mer givande att hitta rätt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar